Mitt första glas av

I Finland gör man Sima och munkar till första maj. Detta är porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade det till som dryck när man arbetade ute på åker, (män drack mest hemmagjort svagdricka men också sima).
Sima innehåller ingen alkohol och är helt annat än mjöd, som dem gjorde i norden på Vikingatiden. Översättning att sima är mjöd på svenska är missvisande.Detta är ett dryck också för barn.

Jag har schttekt munkar i coocos fett med mamma och invigt siman som är klar idag, fy fään va gott det är! Mamma är grym på göra finska saker! Nu när ja dricker det tänker ja mycket på Finland vill bara åka silja line färjan över till Helsingfors med min familj. Det är fina minnen det bo över på hotell och njuta av den finska belfolkningen där alla pratar som oss, den goda maten och all härlig shopping. Kanske blir en tripp dit i höst mamma har nämligen fått en gratis kryssning av dom eftersom hon fyller jämt i år , fan va härligt om vi gör det säger ja bara , eller va då gör det? VI SKA ÅKA, måste shööta!!



suomi on minun sydämmeni, tulemme näkemään syksyllä♥


Kommentarer
Postat av: Syrran

<3

2011-05-02 @ 23:03:52
Postat av: Amandusnikita

Home Page I am really excited! Very useful. It very impressive. :-)

2011-06-20 @ 13:02:09
URL: http://amandusnikita.blogyd.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0